رهبری سازمان در زمان تغییر چه نکاتی را باید مدنظر قرار دهد ؟ نقش رهبری سازمان در زمان تغییر چیست ؟ رهبران چگونه می توانند به کارکنان خود کمک کنند تا تغییر را به شکل مثبت بپذیرند ؟ رهبران سازمان ها چگونه می توانند در زمان تغییر همه چیز را به خوبی مدیریت کنند ؟ در این مقاله از وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا (نقش رهبری سازمان در زمان تغییر) مورد بررسی قرار می گیرد.
نقش رهبری سازمان در زمان تغییر
مثبت باشید: در مقام یک رهبرسازمانی، شما الگوی سایر اعضای تیم هستید. به آنها کمک کنید تغییر را به شکل مثبت آن بپذیرند. تغییر تنها زمانی رخ میدهد که حداقل یک نفر فکر کند این ایده خوب است. اگر نتایج مثبت آن درحالحاضر روشن نیست، با کسی که پیشنهاد تغییر را مطرح کرده است زمان صرف کنید تا منطقش را دریابید. تمام اطلاعاتی را که در انتقال ایده به کارکنان موثر است جمع آوری کنید.
به یاد داشته باشید، بخشی از شهرت تیم شما، منعکسکننده توانایی رهبری شما است. تیمی که آشکارا در برابر تغییرات مقاومت میکند، ممکن است توانایی شما در تعامل و ایجاد انگیزه را زیر سوال ببرد. تثبیت وضعیت در شرایطی مثبت به کاهش نگرانیهای اولیه، حمایت در میان اعضای تیم و حفظ موقعیت خوب شما با بقیه سازمان کمک میکند.
درحالیکه مثبتگرایی قطعا حیاتی است، در آن افراط نکنید. به خاطر داشته باشید که تغییر برای بسیاری از مردم دشوار است و اغلب باعث ایجاد احساس استرس و اضطراب میشود. سعی کنید مراقب باشید این گونه احساسات منفی را دست کم نگیرید زیرا بعضی اعضای تیم که این احساسات را دارند احتمالا به حمایت بیشتر نیاز دارند. اگر آنها حمایت لازم را نداشته باشند، ممکن است هرگز تغییر را نپذیرند.
علاوهبراین، سعی کنید در مزایای مورد انتظار مبالغه نکنید. ایجاد توقع بازده فراوان، راهی سریع و آسان برای جلب رضایت سایرین است، اما گاهی اوقات نتایج غیرمنتظرهای به وجود میآید. اینکه مزایای حاصل از تغییرات را توضیح دهید فکر خوبی است، اما باید واقعبینانه عمل کنید، چراکه ممکن است تمامی تغییرات به نتایج دلخواه شما ختم نشوند.
بیشازپیش ارتباط برقرار کنید: ترس از تغییر اغلب به دلیل ترس از ناشناختهها است. هرچه بیشتر ارتباط برقرار کنید، وضعیت کمتر تهدیدآمیز خواهد بود. اگر تغییر طی چند هفته یا چند ماه اتفاق خواهد افتاد، برقراری ارتباط فقط در زمان شروع پروژه کافی نیست. زمانی که طبق برنامه زمانی پیش میروید، دچار تاخیر یا اصلاحات زمانی میشوید، موضوع را با تیم خود مطرح کنید.
به یاد داشته باشید که افراد مختلف در هنگام ارتباط، عملکردهای مختلفی دارند، بنابراین از تغییر پیام با توجه به نیازهای اعضای تیم اطمینان حاصل کنید. ممکن است فردی با دریافت اطلاعاتی کلی در مورد آنچه قرار است اتفاق بیفتد راضی باشد در حالی که دیگران ممکن است ترجیح دهند در صورت امکان اطلاعات دقیقتر را بهصورت مکتوب مشاهده کنند. هنگامی که قرار است تغییری در آینده را اعلام کنید، به مخاطبان خود فکر کنید و درانتخاب ابزار درست برای اعلام این تغییر دقت کنید.
رهبری سازمان
اگر انتشار اطلاعات اولین گام در برقراری ارتباط تغییرِ موثر باشد، اجرای سیاست «درهای باز » مرحله بعدی است. اگر افراد سوالاتی دارند آنها را به یک گفتوگو دعوت کنید تا سوالاتشان را بپرسند. باز هم، ترجیحات شخصی را در نظر داشته باشید. بعضی از افراد ممکن است به راحتی در مقابل عده زیادی از همکاران سوال بپرسند، در حالی که برخی ممکن است ایمیل یا مکالمه یکبهیک را ترجیح دهند.
اگر ذات تغییر حساس باشد یا در صورت اعمال بر اعضای مختلف تیم به شیوههای گوناگون اثرگذار باشد، ایجاد کانالی برای پرسیدن سوالات یا بیان نگرانیها بهصورت ناشناس ممکن است بهتر باشد. البته تنها سوال پرسیدن مهم نیست – از اختصاص زمان مناسب برای ارائه پاسخ مناسب اطمینان حاصل کنید.
اگر وضعیتی پیش آمد که نتوانستید به سوال کسی پاسخ دهید، خواه به این دلیل که پاسخ پرسش را نمیدانید یا به دلیل «محرمانه بودن» اطلاعات نمیتوانید پاسخ را بدهید، با آن شخص در مورد اینکه چرا نمیتوانید اطلاعات موردنظرش را بدهید، صادق باشید. هر زمان اطلاعات کافی را بهدست آوردید یا میتوانستید اطلاعات را به آنها بدهید، حتما اعضای تیم را در جریان بگذارید.
ابتکار عمل داشته باشید: تغییر اغلب فرصتهایی را به ارمغان میآورد. با خیال راحت ننشینید تا تغییر در اطراف شما رخ دهد. خودتان فعالانه عامل تغییر باشید. هر چه را باید در مورد چراییِ تغییر مدنظر قرار دهید بیاموزید، یا در صورت لزوم خودتان پیشنهاد تغییر را مطرح کنید. طی روند تصمیمگیری ایدهها و تصمیمات خود را بهراحتی بیان کنید، تحقیق کنید و آماده باشید که به نفع تیم خود مذاکره کنید.
مهمتر از همه، به تیم خود بگویید که همواره مصلحت آنها را درنظر دارید. تا آنجا که میتوانید در مورد آنچه پیشنهاد کردهاید و چرایی آن صحبت کنید. اگر احساس میکند تغییر برای اعضای تیم دشوار است، حتما درباره تصویر کلان با آنها صحبت کنید و خیالشان را راحت کنید که این تغییرات بهنفع آنهاست و در آینده هر اتفاقی بیفتد از آنها پشتیبانی خواهید کرد. اگر تیمتان نقش شما را در فرآیند تصمیمگیری درک کنند و اگر احساس کنند که همه چیز را تحت کنترل دارید و از آنها حمایت میکنید، تن دادن به تغییرات دشوار برای آنها آسانتر خواهد شد.
اگر چه تغییر بهطور کلی خوب است و لازمه حرکت روبهرشد کسبوکارها در زمان رکود است، اما اگر درست مدیریت نشود، واکنش منفی کارکنان را در پی خواهد داشت. بار بعدی که فرصتی برای تغییر ایجاد شد که ممکن بود مستقیما بر اعضای تیمتان تاثیر بگذارد، این پیشنهادها را به کارگیرید تا سیر تغییرات به آرامی طی شود.
ما در وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا اهداف بزرگی را دنبال می کنیم. به دنبال آباد سازی ایران عزیز ، توسعه اقتصاد کشور ، افزایش فروش شرکت های تولیدی و خدماتی داخلی ، افزایش سطح سواد عمومی مدیریت و دانش تجارت و کسب و کار مردم عزیزمان ، توسعه تجارت الکترونیک ، بهبود محیط کسب وکار ، گسترش تحقیق و توسعه ، افزایش کار آفرینی و سطح خلاقیت و نوآوری در سازمان های ایرانی هستیم. مقالاتی که توسط ما نوشته شده اند یا گردآوری شده اند با دقت و وسواس انتخاب شده اند و موارد کلیدی در توسعه شرکت های ایرانی و ابادنی کشور در نظر گرفته شده اند. شما می توانید تمام این مقالات مطالعه کنید و در نهایت فقط این احساس خوب آموختن علوم مفید را خواهید داشت.
شما می توانید از بخش سفارش خدمات ، در زمینه های مشاوره بازاریابی و فروش ، طراحی سایت و بهینه سازی سایت ، مشاوره نوآوری و ایده پردازی ، تحقیق و توسعه ، مشاوره منابع انسانی ، مشاوره سرمایه گذاری و خدمات تجارت الکترونیک را سفارش دهید.
برای انتشار مجدد مقالات این وب سایت ذکر منابع و درج لینک به سایت ما (توسعه تجارت دلیران دنا) الزامی است.
منابع:
نویسنده: کریستین اسپیلمن
psi|a&dc
وب سایت دنیای اقتصاد
وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا (دناکو)
پاسخ دهید