مشاوره مدیریت و کسب و کار

چگونه به درک درستی از موفقیت تیمی برسیم؟

چگونه به درک درستی از موفقیت تیمی برسیم ؟ ایجاد درکی درست از موفقیت تیمی چگونه ممکن است ؟ برای رسیدن به موفقیت تیمی چه اقداماتی باید انجام داد ؟ تیم‌های واقعی چه ویژگی هایی دارند ؟ رقابت داخلی چه نقشی در کارآیی سازمان ایفا می‌کند ؟ در این مقاله از وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا (دناکو) این موضوع بررسی می شود.

منابع انسانی

چگونه به درک درستی از موفقیت تیمی برسیم؟

شرکت‌های بزرگ نیاز به توانمندی‌های بزرگ دارند و درون هر شرکتی که کارها را به‌طور فوق‌العاده‌ای خوب انجام می‌دهد، تیم‌هایی وجود دارند که کارهایی را با هم انجام می‌دهند که به تنهایی از عهده آنها برنمی‌آمدند. به عنوان مثال، شرکت اپل همواره به‌خاطر تیم‌های توسعه محصولش شناخته شده است. در این شرکت افراد از طیف متنوعی- از جمله مهندسی، طراحی و بازاریابی- گرد هم جمع می‌شوند.

شرکت سیمان CEMEX واقع در مکزیک، از سیستم‌های مدیریت دانش پیچیده خود برای گردآوری افراد متنوع استفاده می‌کند. ایندیتکس (بزرگ‌ترین شرکت در صنعت مد جهان) و هایر (شرکت تولیدکننده لوازم الکترونیکی مصرفی و لوازم خانگی) هر دو به‌خاطر ارتباط فروشندگان در خرده‌فروشی‌های خود با مهندسان در بخش تحقیق و توسعه (R&D) و کارشناسان عملیاتی در کارخانه‌ها شناخته شده هستند؛ چرا که آنها ارائه‌های خود را منطبق با نیازهای در حال تغییر و علایق مشتریان‌شان سفارشی‌سازی می‌کنند.

توانمندی‌هایی که وجه تمایز شرکت‌ شما از دیگران هستند و در رقابت به اندازه کافی قوی هستند، باید دارای عملکرد جمعی باشند. آنها باید متخصصان را از حوزه‌های مختلف- مانند تکنولوژی اطلاعات، مالی، یادگیری و توسعه، طراحی و بازاریابی- گرد هم جمع کنند تا ارائه‌هایی خلق کنند که ارزش فوق‌العاده‌ای برای مشتریان منتخب‌شان ایجاد کند. آنها باید بارها و بارها و نه فقط برای یک موفقیت یک‌باره، این کار را انجام دهند. آنها باید این توانمندی‌های مربوط به عملکرد جمعی را به بنگاه تزریق کنند که امری دشوار و بسیار زمان‌بر است.

تسهیلات اپل در طراحی محصول، توانایی استارباکس در خلق تجربیات باکیفیت در خرده‌فروشی، مهارت عملیاتی جهانی سمکس و توانمندی تولید با پاسخگویی سریع در ایندیتکس همگی به سختی به‌دست آمده‌اند و سال‌ها زمان برای ایجاد آنها صرف شده است. اگر این مهارت‌ها آسان بودند، متمایز نمی‌شدند؛ چرا که هر شرکت دیگری در آن صنعت آنها را دارا بود.چه نوع تیم‌هایی می‌توانند توانمندی‌هایی مانند این را توسعه دهند؟

تیم‌های واقعی

به گفته یکی از همکاران به نام جان کاتزنباخ این تیم‌ها باید «تیم‌های واقعی» باشند: به این معنی که سه ویژگی‌ زیر را داشته باشند: «اول، همه اعضای یک تیم واقعی، سطح بالایی از تعهد احساسی به اهداف تیم داشته باشند.دوم اینکه، نقش رهبری سازمانی به‌جای موقعیت‌های سلسله‌مراتبی، به آسانی بین اعضای تیم و بر مبنای مهارت‌ها و تجربیات آنها و چالش‌ها در آن برهه زمانی تغییر می‌کند. سوم اینکه اعضای تیم یکدیگر را برای کیفیت کار جمعی‌شان مسوول می‌دانند.

اعضای تیم‌های واقعی، وابستگی‌های رسمی، تعصبات شخصی و وفاداری‌ها را در خدمت اهداف تیم نگه می‌دارند. این فعالیت‌ها در کنار یکدیگر، به تیم‌های واقعی توانمندی و مسوولیت‌پذیری مورد نیاز برای تکمیل وظایفشان را می‌دهند.»

ممکن است اینها در واقع نوعی از ویژگی‌ها باشند که توسعه یک توانمندی قوی، متمایز و توام با عملکرد جمعی را ممکن می‌سازند و به نظر می‌رسد کار روی توانمندی‌های متمایز، خصوصیاتی مانند تعهد احساسی و پاسخگویی دوطرفه ایجاد کند. اگر شما و همکاران‌تان به‌طور عادی در یک سطح بسیار بالا عمل کنید، آنها بدون زحمت ظاهر می‌شوند. این امر کمک می‌کند که- در اکثر تیم‌هایی با عملکرد جمعی خوب- اعضای آن دقیقا بدانند که چگونه کار آنها برای موفقیت شرکت مشارکت می‌کند.

اگر فعالیت‌های استاندارد رقبای شما با استراتژی شما نامرتبط است، هیچ نیازی به تعهد و ارتباط مداوم با آنها وجود ندارد. به یک ویژگی که کاتزنباخ در توصیف خود از تیم‌های واقعی به آن اشاره نمی‌کند، توجه کنید: رقابت داخلی. در بسیاری از شرکت‌ها، بحث‌های زیادی در مورد نقشی که رقابت داخلی در کارآیی سازمان ایفا می‌کند، وجود دارد.

برخی استدلال می‌کنند که رقابت داخلی، محرک نوآوری، مسوولیت‌پذیری و بلندپروازی شخصی است: افرادتان را در برابر یکدیگر به رقابت وادارید و به این ترتیب ایده‌های نو ایجاد کنید. اما برخی این رقابت داخلی را سبب‌ دلسردی در همکاری معنی‌دار و افزایش نارضایتی کارمندان می‌دانند.ما بر این باوریم که «رقابت داخلی» گسترش توانمندی‌های عملکرد جمعی را دشوارتر می‌سازد.

منابع اغلب در هر شرکتی کمیاب هستند؛ اما رقابت واقعی بیرون شرکت شما جریان دارد و شما به‌رغم مرزهای عملکردی، به همکاری همه افراد نیاز دارید.به‌جای رقابت داخلی، بر توسعه تیم‌های واقعی تمرکز کنید که توانمندی‌‌های متمایز ایجاد می‌کنند. گرچه اعضای تیم‌تان با تخصص‌های متفاوتی گردهم آمده‌اند، اما اگر آنها در حال دستیابی به یک هدف قدرتمند باشند، به آسانی و خیلی نزدیک با یکدیگر کار خواهند کرد.

این دلیلی است که چرا باید درک درستی از حق شرکت‌تان برای برنده شدن و نقشی که هر تیم در تضمین این موفقیت ایفا می‌کند بیان کنید. وقتی افراد ببینند که چگونه تلاش‌های آنها منجر به ایجاد تفاوت می‌شود، نوعی از تیم‌هایی با عملکرد جمعی ایجاد می‌کنند که قطعا مفید خواهد بود.

ما در وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا اهداف بزرگی را دنبال می کنیم. به دنبال آباد سازی ایران عزیز ، توسعه اقتصاد کشور ، افزایش فروش شرکت های تولیدی و خدماتی داخلی ، افزایش سطح سواد عمومی مدیریت و دانش تجارت و کسب و کار مردم عزیزمان ، توسعه تجارت الکترونیک ، بهبود محیط کسب وکار ، گسترش تحقیق و توسعه ، افزایش کار آفرینی و سطح خلاقیت و نوآوری در سازمان های ایرانی هستیم. مقالاتی که توسط ما نوشته شده اند یا گردآوری شده اند با دقت و وسواس انتخاب شده اند  و موارد کلیدی در توسعه شرکت های ایرانی و ابادنی کشور در نظر گرفته شده اند. شما می توانید تمام این مقالات مطالعه کنید و در نهایت فقط این احساس خوب آموختن علوم مفید را خواهید داشت.

 

شما می توانید از بخش سفارش خدمات ، در زمینه های مشاوره بازاریابی و فروش ، طراحی سایت و بهینه سازی سایت ، مشاوره نوآوری و ایده پردازی ، تحقیق و توسعه ، مشاوره منابع انسانی ، مشاوره سرمایه گذاری و خدمات تجارت الکترونیک را سفارش دهید.

 

برای انتشار مجدد مقالات این وب سایت ذکر منابع و درج لینک به سایت ما (توسعه تجارت دلیران دنا) الزامی است.

منابع:

 

نویسنده: Paul Leinwand

مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

strategy-business

وب سایت دنیای اقتصاد

وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا (دناکو)

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات وب سایت