مشاوره مدیریت و کسب و کار

راه‌‌های حفظ انگیزه در هنگام خستگی ناشی از کار

راه‌‌های حفظ انگیزه در هنگام خستگی ناشی از کار کدامند ؟ چگونه در هنگام خستگی انگیزه خود را حفظ کنیم ؟ علائم هشداردهنده خستگی چه هستند ؟ خستگی و فرسودگی چه تاثیری بر روی بهره وری افراد دارد ؟ اگر شما هم دچار بی انگیزگی در محل کار خود هستید این مقاله را مطالعه بفرمائید. مقالات بیشتر در این زمینه در بخش آموزش وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا (دناکو) موجود است.

منابع انسانی

راه‌‌های حفظ انگیزه در هنگام خستگی ناشی از کار

شناخت علائم هشداردهنده خستگی

شناخت علائم احتمالی فرسودگی بسیار مهم است. چهار نشانه خستگی که باید به آنها بسیار اهمیت داد از قرار زیر است:

۱. به‌طور مرتب دچار بیماری می‌شوید :

احتمال دارد زیاد دچار سرما خوردگی شوید علاوه‌بر اینکه همیشه احساس خستگی می‌کنید. درحالی‌که یک سرماخوردگی معمولی ممکن است چند روز طول بکشد، هفته‌ها درگیر هستید و مدام سرفه می‌کنید. حتی شرایط بدتری را هم تجربه می‌کنید و به‌دلیل مشغله فراوان یا خستگی، غذاهای ناسالم می‌خورید و از انجام تمرینات ورزشی هم غافل می‌شوید. تمام این علائم منجر به خستگی و فرسودگی در افراد می‌شود.

۲. برای انجام کارها تمرکز ندارید :

هر اندازه میزان فعالیت در افراد زیادتر باشد بیشتر دچار عدم تمرکز می‌شوند. به‌طور مسلم، افراط در هر کاری، تاثیرات منفی برجای می‌گذارد. کار با کامپیوتر برای ساعت‌های طولانی مانع خلاقیت و تحلیل انرژی خواهد شد. گذراندن ساعات بدون وقفه در سایت‌های شبکه‌های اجتماعی یا خیره شدن به صفحه کامپیوتر بدون انجام هیچ کاری نمونه اتلاف وقت است.

روز تقریبا به پایان می‌رسد و تازه متوجه می‌شوید که نیمی از کارهایی که باید انجام می‌داده‌اید را به پایان نرسانده‌اید. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که هیچ استراحتی در بین کارهای خود نداشته‌اید و از کارهایی که در حال انجام آنها بوده‌اید، فاصله گرفته‌اید بنابراین احساس خستگی شدید می‌کنید و دیگر حتی حاضر نیستید کارها را ادامه داده یا کارهای بیشتری انجام دهید.

۳. احساس بی‌میلی می‌کنید:‌

به شدت احساس ناامیدی می‌کنید زیرا متوجه می‌شوید زندگی‌تان فقط در کار کردن خلاصه شده است درحالی‌که دوستان و فامیل مشغول لذت بردن از تعطیلات آخر هفته یا ماجراجویی‌های جدید هستند شما همچنان از پشت میز کار تکان نخورده‌اید. این وضعیت بالطبع روی حالت و رفتارتان با دیگران تاثیر مستقیم می‌گذارد و در عین حال که اطرافیان متوجه عصبانیت شما می‌شوند سعی می‌کنند تعادل و تجدید نظری در ارتباط با روابط خود با شما ایجاد کنند. در ضمن، از دست خودتان هم عصبانی هستید زیرا هنوز یاد نگرفته‌اید اگر گاهی به مشتری جواب منفی دهید هیچ اشکال جدی در کار پیش نمی‌آید.

تمام زندگی‌تان در کار خلاصه شده است: احساس می‌کنید به یک دستگاه تبدیل شده‌اید که از درون احساس تهی بودن می‌کنید و انرژی و شور و شوق لازم را ندارید. از این حقیقت که معنای زندگی بیش از کار کردن صرف است هم استفاده نمی‌کنید. اگر به‌کار کردن بی‌وقفه و خسته‌کننده ادامه دهید مطمئنا در طول مسیر از پای درخواهید آمد و برای فامیل و دوستان و حتی مشتریان و کارفرمایان هم مفید نخواهید بود.

گام به گام تا موفقیت: زمانی که فقط روی یک هدف بزرگ تمرکز می‌کنید، با انجام کارهای یکنواخت روزمره به راحتی دچار خستگی می‌شوید. به‌کار و اهداف خود به عنوان گام‌های کوچک بنگرید. هر بار یک مرحله به جلو بروید و در این میان به خود فرصتی بدهید تا احساس موفقیت کنید. سپس گام بعدی را بردارید و بسیار مهم است حتی از کارهای کوچکی که انجام داده‌اید راضی و سپاسگزار باشید.

استراحت کردن: خستگی اغلب به این دلیل سراغ افراد می‌آید که آگاهی کافی نسبت به مواردی ندارند که باعث دستیابی به حداکثر کارآیی و عملکرد عالی در محل کار می‌شود. داشتن استراحت‌های مرتب یک امر ضروری است که بهتر است در طول روز اتفاق بیفتد و فرد میز کار را به‌طور کامل ترک کند. پیاده‌روی یا انجام تمرین ورزشی در باشگاه یا صرف ناهار با یک دوست به شما این امکان را می‌دهد تا نظر متفاوتی داشته باشید و بتوانید روی مسائل کاملا متفاوتی تمرکز کنید.

در زمان استراحت، حتی می‌توانید راه‌حلی برای برخی از مشکلات ناخوشایند پیدا کنید زیرا دیگر مغز بیش از زمان مورد نظر فعالیت نمی‌کند و تحت‌فشار قرار ندارد. البته باید بدانید چه زمانی مناسب استراحت است. برای مثال، زمانی که انرژی ذهنی در بالاترین حد قرار دارد روی کار تمرکز کنید و بهره‌وری را به حداکثر برسانید، هنگامی هم که احساس می‌کنید بهره‌وری رو به کاهش است حتما کمی استراحت داشته باشید.

فاصله گرفتن از محیط کار : سعی کنید فضایی خارج از محیط کار برای خود ترتیب دهید اعم از سرگرمی، یادگیری مطالب جدید، داوطلب کارهای جدید شدن یا ایجاد روابط بهتر با دوستان و خانواده. هر تصمیمی که می‌گیرید بهتر است فعالیتی به دور از کار روزمره باشد تا بتوانید از زندگی روزانه اندکی فاصله بگیرید. گاهی به‌دلیل انجام کارها، زمانی را که برای تمرکز روی خود اختصاص داده‌اید از دست می‌دهید، در این هنگام است که دچار استرس می‌شوید و فرصت برای ایجاد مجدد انرژی را هم از دست می‌دهید و از همه بدتر روابط بین فردی و شخصی خارج از کار نیز خدشه‌دار می‌شود.

از دست عادات بد خلاص شوید: تمام افراد دارای عادات بد هستند اما به ندرت سعی می‌کنند تا از دست آنها خلاص شوند. عادات بد مانند چک کردن مدام ایمیل و پیغام‌های تلفن، دیر از خواب بیدار شدن، غذای ناسالم خوردن، ترک فعالیت‌های ورزشی، تلاش برای بی‌عیب بودن و به تعویق انداختن کارها است. عادات بد خود را بشناسید و سعی کنید آنها را کنار بگذارید. مهمتر از همه، جایگزین کردن عادات خوب با عادات منفی است که به شما انگیزه مضاعف خواهد داد و دیگر احساس خستگی نخواهید کرد.

با این حال که کنار گذاشتن عادات بد، ساده نیست می‌توانید کارهایی که قصد تغییر دادنشان را دارید، یادداشت کنید، برای شروع با یک انتخاب، برنامه اجرایی داشته باشید. ایجاد تغییراتی در کارهای روزمره: یکی از ساده‌ترین راه‌های انگیزه ایجاد تغییراتی در کارهای روزمره است. از تغییر برنامه روزانه صبحگاهی شروع کنید. زمانی که تغییراتی را در زندگی روزمره ایجاد می‌کنید مغز هم تفکر خلاقانه‌تری پیدا خواهد کرد. به این طریق، درک‌های متفاوت دیداری و احساسی از محیط اطراف کسب می‌شود که می‌تواند شناخت بهتری را نصیب فرد کند.

از منوی آموزش وب سایت دناکو (دلیران دنا) می توانید به بانک مقالات آموزشی با هزاران مقاله رایگان در زمینه مدیریت ، کسب و کار ، فروش ، موفقیت ، کارآفرینی و  سایر زمینه های کسب و کار دسترسی داشته باشید.

ما در وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا اهداف بزرگی را دنبال می کنیم. به دنبال آباد سازی ایران عزیز ، توسعه اقتصاد کشور ، افزایش فروش شرکت های تولیدی و خدماتی داخلی ، افزایش سطح سواد عمومی مدیریت و دانش تجارت و کسب و کار مردم عزیزمان ، توسعه تجارت الکترونیک ، بهبود محیط کسب وکار ، گسترش تحقیق و توسعه ، افزایش کار آفرینی و سطح خلاقیت و نوآوری در سازمان های ایرانی هستیم. مقالاتی که توسط ما نوشته شده اند یا گردآوری شده اند با دقت و وسواس انتخاب شده اند  و موارد کلیدی در توسعه شرکت های ایرانی و ابادنی کشور در نظر گرفته شده اند. شما می توانید تمام این مقالات مطالعه کنید و در نهایت فقط این احساس خوب آموختن علوم مفید را خواهید داشت. مشاوره بازاریابی و فروش و مشاوره شرکت های بزرگ و مشاوره سرمایه گزاری و تحقیق و توسعه  و طرح کسب و کار و سایر بخش را ببینید

 

انتشار مجدد مقالات وب سایت دلیران دنا برای گسترش علم مدیریت  و کسب و کار با ذکر منبع (توسعه تجارت دلیران دنا) مجاز است. فروش این مقالات به هر طریقی اکیدا ممنوع است و صرفا انتشار رایگان مقالات دلیران دنا مجاز است.

 

منابع:

مترجم: هوتسا عسکری‌نسب

Entrepreneur

وب سایت دنیای اقتصاد

وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا (دناکو)

آخرین مقالات وب سایت