مشاوره مدیریت و کسب و کار

راهنمای موفقیت بازاریاب

آیا به نوعی در حیطه بازاریابی مشغول هستید ؟ آیا برای موفقیت نیاز به راهنمای موفقیت بازاریاب دارید ؟ چگونه می توان با به کار گیری اصول موفقیت در بازاریابی تبدیل به یک بازاریاب موفق در حوزه کاری خاص شد ؟ جواب این سوالات در مقاله زیر برای شما فراهم شده است. برای موفقیت بیشتر در بخش بازاریابی می توانید مقالات آموزشی دلیران دنا را مطالعه بفرمایید.

راهنمای موفقیت بازاریاب

راهنمای موفقیت بازاریاب

برای آنکه بازاریاب موفقی باشیم، نیاز چندانی به مدارک آکادمیک آن چنانی و یا همکاری با مراکز و آزانسهای معتبر و دارای پرستیژ نیست. در عوض، بازاریابی موفق منوط به برخورداری از عادات درست، تعهد به اولویتهای صحیح، و سخت کوشی و تلاش در راستای تحقق اهداف و اولویتهای تعیین شده است.

  • 1. یک برنامه (استراتژیک) برای خودمان تنظیم کنیم
  • ۲. فضای رقابتی را رصد کنیم
  • ۳. اخبار را بخوانیم و از تازه ها باخبر باشیم
  • ۴. آمار و ارقام را  چک کنیم
  • ۵. یک تیم کارآمد ببندیم
  • ۶. گوش بدهیم
  • ۷. محتوای جدید خلق کنیم
  • ۸. بارش ذهنی کنیم
  • ۹. تجربه کنیم
  • ۱۰. ارزیابی کنیم

بازاریابان موفق خود را متعهد به عادات روزمره ای میدانند که در ادامه با هم میخوانیم، این عادات را در خود پرورش دهیم تا شاهد موفقیتهای بزرگ در زمینه کار و کسب خودمان باشیم:

1. یک برنامه (استراتژیک) برای خودمان تنظیم کنیم

احتمالا  در قامت یک بازاریاب، وظایف، تکالیف و پروژه‌های زیادی بر عهده شما قرار دارد. ممکن است برای یکی از کارهای‌تان در فاز برنامه‌ریزی، برای دیگری در فاز اجرا، و برای وظیفه دیگرتان در مرحله‌ی جمع‌بندی باشید. حال سوال اینجاست که با این حجم وظایف چگونه می‌توانید  بدون آنکه کاری از قلم بیفتد، تمام این اولویت‌ها را به طور روزانه پیگیری ‌کنید؟ چیزی که نیاز دارید، یک برنامه مدون و راهبردی است. هر روز صبح زود، مجموعه اولویت‌های‌ مدنظر خودمان را تعیین کرده و دقیقا مشخص میکنیم چه کارهایی و با چه اولویتی باید تکمیل شوند.

۲. فضای رقابتی را رصد کنیم

عموما رقبا، برنامه ریزی برای تولید  محصولات جدید یا اتخاذ استراتژیهای جدید برای بازاریابی را در بوق و کرنا نمی کنند. اما هوشمندی رقابتی ابزاری است که میتواند در شفاف سازی روندهایی که رقبا در پیش گرفته اند سودمند واقع شود. یکی از رسوم و آداب روزانه (یا تقریبا روزانه) بازاریابان ماهر و مجرَب،  بررسی نحوه کار رقبا؛ اعم از آن‌چه ممکن است ایشان بصورت عمومی منتشر کنند و یا موارد اختصاصی تر میباشد که از این طریق متوجه تغییرات احتمالی و هر گونه فرصت رقابتی را که می‌توان از آن برای کار وکسب و کار خود بهره برداری کرد، میشود. در این خصوص تعدادی ابزار اینترنتی موسوم به ابزارهای شنود اجتماعی مثل گوگل آلرتز، BuzzSumo، Tweetdeck و SocialMention هم وجود دارد که میتواند در برخی حوزه ها مورد استفاده قرار گیرد.

۳. اخبار را بخوانیم و از تازه ها باخبر باشیم

صنعت بازاریابی به دلیل رشد سرسام آور فناوری و ارتباطات، و همچنین مشتریانی که بی صبرانه تشنه دستیابی به دستاوردها و نتایج مطلوبشان هستند، و همینطور تمایلی که بسیاری از حرفه‌ای‌ها برای به اشتراک گذاشتن بلادرنگ اطلاعات با یکدیگر دارند (مثل کاری که من الان انجام می‌دهم)، با سرعت بسیار زیادی در حال پیشروی است. یکی از عادتهای بازاریاب‌های خوب، مطالعه تازه ها و هر خبری است که احیانا از دست‌شان دررفته است– اخباری که برداشتها و اقدامات لازم درخصوص آن  را در جایی به کار میبندند ‌که برای پیشرفت کمپین‌های موجود یا آتی لازم باشد.

۴. آمار و ارقام را  چک کنیم

من نمی‌دانم که چه آماری درحال‌حاضر برای شما مهم هستند، اما می‌دانم که برخی آمار و ارقام به طور قطع برای کار و کسب شما حائز اهمیت هستند. بسته به ماهیت کمپین‌تان، این آمار ممکن است تعداد فالوئرهای رسانه‌های اجتماعی، تعداد دفعات اشتراک‌ مقالات و یادداشت هایتان، تاثیرات آگهی ها و دفعات مشاهده آن، تعداد بازدیدکنندگانی که به مشتری تبدیل می‌شوند، یا تعداد بازدیدکنندگان وب‌سایت باشد –  که این موارد صرفا چند نمونه هستند. البته توصیه نمیشود که هر روز خودمان را درگیر تغییرات روزانه این آمار کنیم (به‌ویژه برای موارد بلندمدتی مانند سئو و بازاریابی محتوا)، با این حال خوب است که هر از گاهی این آمار را بررسی و اتفاقات خلاف قاعده یا غیرمنتظره و تناقض ها را زیرنظر داشته باشیم.

۵. یک تیم کارآمد ببندیم – team building

هیچ یک از شما در خلاء و فضای تهی (بدون وجود یک تیم) کار نمیکند، مگر این‌که یک کارآفرین تازه کار باشید که اخیرا کار و کسب خود را راه اندازی کرده است. احتمالا باید تیمی از کارمندان  را رهبری کنید، با شبکه‌ای از کارکنان آزادکار (فریلنسرها) کار کنید و بخشی از امور را به آنها برون سپاری کنید، و قبل از هرگونه تصمیم گیری بویژه در امور مرتبط با بازاریابی، با شرکا یا مشاوران تان مشورت کنید. موضوع هر چه باشد، چند دقیقه وقت بگذارید و تیم را گرد هم بیاورید، ببینید برنامه‌ی کار چیست و مواردی را که نیازمند رسیدگی فوری و توجه جمعی هستند مشخص کنید. یادتان باشد، ارتباطات کلید موفقیت است.

۶. گوش بدهیم – listen

گوش دادن یک مهارت ضروری برای هر بازاریابی است، پس هر روز آن را تمرین کنید. شما باید به گفته های تیم تان، ‌رؤسا، و مشتریان‌تان، و مهمتر از همه، صدای مخاطبان‌ هدفتان گوش بدهید. از برنامه‌های شنود اجتماعی که پیش تر ذکر شد و یا ابزارهای تحقیقات بازاریابی به منظور شنیدن گفت‌وگوهای گروه‌های اصلی جمعیتی جامعه هدف بهره ببرید تا ببینید مردم درباره‌ی چه موضوعاتی صحبت می‌کنند. شما هرگز نمی‌دانید یک فرصت عالی برای ارتقا چه زمانی پدیدار خواهد شد، مگر آنکه گوش بزنگ فرصتها باشید.

۷. محتوای جدید خلق کنیم-  new content

خواه آشکارا از یک استراتژی بازاریابی محتوا تبعیت کنید و یا نه، محتوا همچنان یکی از محورهای کلیدی تمام برنامه‌ها و کمپینهای بازاریابی محسوب میشود. بازاریاب‌های خوب ایجاد روزانه محتوا را از وظایف خود میدانند؛ این محتوا می‌تواند یک یادداشت یا مقاله، پاراگراف نویسی، و یا صرفا یک ایده‌ی ساده تبلیغاتی باشد. هر چه توانایی خودتان را برای تولید محتوا بیش‌تر بهبود بدهید، بیش‌تر آن مهارت را برای زمانی که نیاز دارید، پرورش خواهیدداد.

۸. بارش ذهنی کنیم – brain storming

آیا پروژه عمده ای در دست دارید که همین روزها به نتیجه برسد؟ و یا اصلا هیچ پروژه‌ای در دست اقدام ندارید؟ به هر ترتیب، تکنیک بارش ذهنی کمک شایانی خواهد بود. یکی از اولویتهای کاری بازاریاب‌ها این است که همیشه به دنبال چیزهای جدید هستند: پروژه‌های جدید، استراتژی‌های جدید برای پروژه‌های موجود و رویکردهای جدید برای استراتژی‌های موجود.  زمانی را به تنهایی و یا با همراهی اعضای تیم خود برای بارش ذهنی پیرامون ایده‌ها و احتمالات جدید، صرف کنید.

۹. تجربه کنیم

بارش ذهنی معمولا به ایده‌هایی مدهوش کننده و نجات‌بخش منجر می‌شود. اما گام بعدی این است که این ایده ها را عملیاتی کنیم. حتی اگر  ایده  ای پرخطر و عجیب و غریب به نظر می‌رسد، یادتان باشد که اغلب ایده‌های جدید در ابتدا ناشناخته و عجیب به نظر می‌رسند. پس تلاش کنید که هر روز ایده جدیدی را در یکی از کمپین هایتان یا به عنوان بخشی از فرآیندهای درونی‌تان بکار ببندید. بی تردید، برخی از این ریسک‌ها به سرانجام مطلوبی خواهند رسید.

۱۰. ارزیابی کنیم

در پایان روز، هر چیزی را که می‌توانید ارزیابی کرده، و تعیین کنید که چطور میتوانید عملکرد بهتری در روز آتی داشته باشید. آیا به شکل اثربخشی اولویت بندی کرده اید؟ آیا شکاف‌های ارتباطی دارید که نیاز به اصلاح داشته‌ باشد؟ آیا مانعی در روند بهره‌وری‌تان بوجود آمده که بتوان از آن جلوگیری کرد ؟

  • 1. یک برنامه (استراتژیک) برای خودمان تنظیم کنیم
  • ۲. فضای رقابتی را رصد کنیم
  • ۳. اخبار را بخوانیم و از تازه ها باخبر باشیم
  • ۴. آمار و ارقام را  چک کنیم
  • ۵. یک تیم کارآمد ببندیم
  • ۶. گوش بدهیم
  • ۷. محتوای جدید خلق کنیم
  • ۸. بارش ذهنی کنیم
  • ۹. تجربه کنیم
  • ۱۰. ارزیابی کنیم

برای آنکه بازاریاب توانمندی باشید مجبور نیستید که به نسخه ای ثابت از  روشها و رویکردها پایبند باشید؛ درواقع استراتژی‌ها، رویکردها، و فلسفه های متفاوت بسیاری وجود دارند که همگی می‌توانند نتایج قابل توجهی به بار بیاورند. آنچه اهمیت دارد، بکارگیری صحیح این استراتژیها از طریق پژوهش، آگاهی، انعطاف‌پذیری، و تلاش مستمر برای پیشرفت است. این عادات را در خودتان پرورش دهید و به این ترتیب با هیچ مساله بخصوصی در  مسیر دستیابی به اهداف بازاریابی‌تان مواجه نخواهید شد.

روشهای نوین بازاریابی ، فروش و تبلیغات در وب سایت توسعه تجارت دلیران دنا آموزش داده شده است. شما می توانید از بخش دوره های آموزشی آنلاین رایگان در زمینه های بازاریابی و فروش ، تبلیغات ، تجارت الکترونیک ، ارز دیجیتال ، سرمایه گذاری و مدیریت شرکت نمایید. همچنین می توانید در کلاس های حضوری و حرفه ای ما در زمینه های فروش و بازاریابی و توسعه کسب و کار شرکت نمایید.

در صورتی که برای گسترش کسب و کارتان با مشکل موجه هستید و نیاز به مشاوره دارید می توانید از بخش سفارش ایده های ما را برای توسعه کسب و کارتان بشنوید و یا برای سفارش خدمات تحقیقات بازاریابی و و فروش یا خدمات تحقیق و توسعه محصولات جدید اقدام نمایید.

 

منابع :

وب سایت www.inc.com

وب سایت پرویز درگی

واحد آموزش فروش و بازاریابی توسعه تجارت دلیران دنا (دناکو)

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات وب سایت